ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 5

ΑΓΡΙΝΙΟ, 30131

ΤΗΛ. 2641052700

EMAIL:  S.E.E.D.AGRINIOU@GMAIL.COM

WEBSITE:  www.seedagriniou.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ 16/05/2024

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 25

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΕΔΑ

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου συναντήθηκαν με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. ΜΑΝΙΑΤΗ  Γ. και της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κους ΣΤΑΘΑΚΗ Γ. και ΚΑΣΙΜΗ ΜΠ.

Και στις δύο συναντήσεις με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, τα μέλη του Συλλόγου τους μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στην αγορά, την πτωτική πορεία του τζίρου που υπάρχει στις επιχειρήσεις  και σε συνδυασμό με το αυξημένο λειτουργικό κόστος ενισχύουν την αγωνία  των συναδέλφων για την επόμενη μέρα στην αγορά.

Τονίστηκε ότι το πιο σημαντικό  πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, καθώς επίσης ο νέος τρόπος φορολόγησης ,η αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων τόσο φορολογικές όσο και ασφαλιστικές που έχουν συσσωρευτεί απο τις διαδοχικές κρίσεις ,το αισθητά μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών λόγω του πληθωρισμού στον κλάδο των τροφίμων και της αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επικρατεί για το μέλλον γεγονός που επηρεάζει άμεσα  την καταναλωτική συμπεριφορά.

Επίσης έγινε ξεχωριστή αναφορά στην οικονομική πτωτική πορεία που παρουσιάζει η περιοχή μας κυρίως λόγω της κρίσης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον  αγροτικό τομέα και τονίστηκε η ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του καθώς και η  έλλειψη εισροών που υπάρχει στη πόλη μας και η αγορά είναι η πρώτη που εισπράττει αυτές τις εξελίξεις.

Έγινε χρήσιμος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και τονίστηκε από όλους η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου που αποτελούν βασικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας, στηρίζουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή

       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν . Γραμματέας

Κωστίκογλου Σωκράτης                                    Γιοπάνος Ιωάννης